maanantai 8. huhtikuuta 2013

TUMMAA ROMMIA


Löysin tämän rommikakun reseptin googlettamalla ja löysin tieni bloggaaja Tommi Lahtosen sivuille. http://hazor.iki.fi
 Kakkuun olen kokeillut niin tummaa kuin vaaleaakin rommia mutta tummalla tulee ehdottomasti täyteläisempi maku.
Kuvan rommipullot tein marsipaanista, kastoin rommiin ja annoin kuivahtaa. Hieman pehmeäksihän pullot jäivät mutta muheva herkkupala sekin.

 1 pkt Digestive-keksejä
 100 g margariinia 1 rkl sokeria
 TÄYTE:
 4 kpl munan keltuaisia 1,5 dl sokeria 4 dl kuohukermaa 3 rkl tummaa rommia 5 kpl liivatelehtiä + 0,5 dl vettä 1.
Murenna keksit kaulimella tai monitoimikoneen terällä.
2. Sulata rasva ja lisää se sekä sokeri keksimurujen joukkoon.
3. Sekoita ja painele tiiviisti irtopohjavuokaan.
 4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kuohkeamman vaahdon saat, kun asetat vatkauskulhon isompaan astiaan, jossa on kuumaa vettä!
5. Lisää vatkattu kerma sekä rommi vaahtoon.
6. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, jonka jälkeen purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan veteen.
7. Anna liemen jäähtyä hieman ja reippaasti vaahtoa samalla sekoittaen lisää liiva- teliemi ohuena nauhana sekaan.
 8. Kaada massa vuokaan ja siirrä jääkaappiin vähintään 2 tunniksi mutta mielellään yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti