Kakkupohjana olen suosinut MausteSallisen reseptiä:
6 munaa
3 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paista 180 `C 35 minuuttia
Munia vatkatessa laitan kulhon vesihauteeseen, jolloin munat vaahtoutuvat paremmin ja koko taikina tuntuu tulevan runsaammaksi, kohoaakin paremmin!
Taikinaan voi halutessaan lisätä kaakaojauhetta, jos haluaa suklaapohjan
Hetken uunista oton jälkeen jäähdyttyään kakku leikataan kolmeen osaan:
Täytteeksi tein MarianneCrushrahkaa:
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1 ps MarianneCrushia
Vaniljasokeria maun mukaan
Vatkattuasi kerman vaahdoksi, lisää rahka hyvin sekoittaen sekä MarianneCrush ja vaniljasokeria maun mukaan.
Koska meillä asuu myös muutama muukin leipoja, yllättäen irtopohjavuoka oli tehnyt katoamistempun!
Mutta onnistuihan se kakun kokoaminen näinkin:
Kelmua puhtaaseen kakkuvuokaan ja kasataan kakku nurinpäin, kostutus maidolla.
Jääkaapissa tekeentymisen kakku kipattiin tarjoilualustalle ja päällystettiin kermavaahdolla:
Päälle kaulittiin mustaa marsipaania ja kakun päälle asettelun jälkeen siistittiin reunat:
Pyöreällä muotilla erivärisistä, kaulituista sokerimassoista ympyröitä, joista epäsymmetrisesti poistin pienemmällä muotilla palan.
Näin kuvioihin saa elävyyttä:
Ihania leipomuksia :) Oon innolla odotellu lisää postauksia, lapsien synttäreille jotain helppoa ja hyvää, olisiko sinulla jotain kivaa reseptiä? :)
VastaaPoistaLapsille uppoaa taatusti jäätelöbaari-idea :) Kakkua jos aikoo tehdä, täytteeksi Pätkisrahkaa ja mansikkahillo toimii aina ;)
Poista