torstai 20. joulukuuta 2012

Piparitalo

Piparitalo kuuluu myös meidän perheen jouluperinteisiin ja näitä luomuksia äiti sitten vahtii silmä tarkkana aattoon asti, sillä lahjojen jaon jälkeen saa luvan talon tuhoamiseen.
Eikä siinä kauaa tällä kokoonpanolla kulukaan!
Vihdoin ja viimein koin Ahaa-elämyksen sulan sokerin kanssa työskentelyssä: sokerin ei kannata antaa sulla kirkkaaksi liemeksi asti vaan juuri ja juuri pehmenneeksi sokerimassaksi.
Näin ei piparitalon osiin tule palaneen sokerin makua ja osia on helpompi liimailla.
Tämä toki vaatii samaan aikaan tarkkaa hellan levyn lämpötilan säätämistä valmistuksen aikana.
Meillä tämän mahdollisti lehmänhermoinen iskä, joka viihdytti lapsia pitkän hetken äidin saadessa rauhan jouluiselle työskentelylleen :)




Kuusen tein leikkaamalla pitkulaisen, hieman vinon kolmion leivinpaperista ja kaavalla tein 4 kpl kuusen osia.
Osat liimattiin sulalla sokerilla tasaisista reunoista vastatusten ja koristelut mielikuvituksen mukaan.


OIKEIN LÄMMINTÄ JA TUNNELMALLISTA JOULUA KAIKILLE!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti