lauantai 1. kesäkuuta 2013

SUKLAARULLIA

Tässä on helppotekoinen koriste niin täytekakkuun kuin juustokakunkin päälle!
Itse olen löytänyt idean Nisunassun blogista.
Ja käytettäväksi suklaaksi käy tumma, maito-, tai valkosuklaa.
Itse käytän Rainbow:n leivontasuklaita.
Myös Pandan suklaasta nämä onnistuvat.

Paloittele suklaa kulhoon.
Voit sulattaa vesihauteessa tai mikrossa.


Itse sulatan suklaan mikrossa, lämmittäen muutaman sekuntin kerrallaan ja välillä lusikalla sekoittaen.


Leikkaa leivinpaperista tarvitsemasi kokoinen neliö.
Isomman paperineliön avulla saat reilumman kokoisia rullia, pienemmällä pienempiä.
Kuvan rulliin leikkasin 15 x 17 cm:n neliöt.

Suklaaviirut kannattaa tehdä aika reilun kokoisiksi, etteivät halkeile pakastimesta otettaessa.
Voit käyttää myös pursotuspussia, itse olen kokenut lusikan kätevämmäksi :)


Tummista suklaista tehdessä voi rullan siirtää suoraan pakkaseen kovettumaan mutta valkosuklaalla täytetty paperi kannattaa hetkeksi laittaa jääkaappiin jähmettymään, valuu muuten paperista pois!

Tärkeää on jättää paperin toisesta reunasta muutama cm ilman suklaata, sillä paperia rullaamalla saat täydellisemmän ympyrän, kun suklaata sisältävä reuna rullautuu hieman paljaan leivinpaperireunan päälle.

Kuva toivottavasti selventää neuvoani :)

Kiinnitä rulla yläosasta klemmarilla tai teipin palalla, säilyttää paremmin muotonsa.
Ja sitten rullat pyystyyn pakastuksen kestävään astiaan, tässä tapauksessa kahvimukiin ;)

Rullia kannattaa tehdä useampi "varaosiksi" sillä saattavat syystä tai toisesta hajoilla, kun paperia rullaa auki.
Rullat kannattaa tehdä edellisenä iltan ja antaa olla yön yli pakkasessa.

Valmiit rullat avataan hellävaraisesti auki ja ovat valmiit käytettäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti