maanantai 13. toukokuuta 2013

TUULIHATTUJEN VIEMÄÄ...

Pyydettiin isohko määrä tuulihattuja, suolaisella täytteellä tällä kertaa ja kinkkutäyte on se, joka lähes aina sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.
Tästä taikinasta tulee 50 kpl melko isohkoja tuulihattuja.

Taikinaan tulee 100 g margariinia, 2 dl vettä, 2,5 dl vehnäjauhoja ja 4 kananmunaa.
Rasva ja vesi kiehautetaan kattilassa.
Jauhot lisätään nesteeseen koko ajan puuhaarukalla sekoittaen.
Alenna lämpöä, ettei jauhoseos pala ja jatka voimakasta vatkaamista kunnes taikina muuttuu kiinteäksi ja irtoaa kattilan reunoista.

Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hiukan.
Lisää munat yksitellen taikinaan, voimakkaasti vatkaten.
Taikinan pitää todellakin olla kunnolla jäähtynyttä ennen munien lisäystä, ettei tuulihatuista tule munakasta!

Tuulihatut voi astetella pellille lusikalla tai pursottaen:



Paista tuulihatut 200 asteessa, uunin keskitasossa, 20-30 minuuttia.
Varo avaamasta uuninluukkua kesken paiston, etteivät lässähdä.

Tältä näyttivät minun kypsät tuulihatut:


Juustokinkku-täytteeseen tulee 1 ps kinkkusuikaleita, 1 prk kermaviiliä, n. 2 dl juustoraastetta, 1 paprika, sinappia ja mustapippuria maun mukaan.
Persiljaa koristeeksi.

Pilko paprika pieniksi suikaleiksi ja sekoita ainekset keskenään.
Halkaise hatut ja lusikoi täytettä haluamasi määrä hatun sisään.
Koristele persiljalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti